Beerstone MONPRO Műemlékvédelmi Habarcs 25 kg

(1 vásárlói értékelés)

Műemlékvédelmi épületek gép vakolásához

6 490 Ft

Ahol személyesen is meg tudja vásárolni a termékeinket.

Leírás

Természetes anyagokból született!

Partnereink kérésére megalkottuk az egyedülálló Vicat cementből azt a vakoló habarcsot, ami nagy szilárdsággal bír, mely alkalmas műemlékek, korabeli épületek vakolatainak állagóvó célú elkészítésére, javítására és dekoratív, régi kő, tégla, tufa és vegyes falazatú épületek erősített vakolására.

A MONPRO egyedülálló sajátosságai:

– A termékbe kevert műanyag szálak és a Vicat cement rugalmas kötést és hosszú élettartalmat biztosít.

– Habarcs termékünk úgy lett megalkotva, hogy egyben víztaszító, de páraáteresztő is, mely a fal szellőzését biztosítja.

– A belőle készített vakolatnak az idő viszontagságai iránti ellenállása olyan, mint a jobb fajta kőburkolatoké.

– A belőle készült vakolat nem repedezik, zsugorodásmentes és ellenáll a víznek.

– Felhordható vakológéppel és simítóval.

– Könnyen alakítható, fali dekorációk elkészítésére is alkalmas.

– Nem csak műemlék jellegű épületekhez ajánljuk, hanem minden olyan épület vakolásához, ahol számít a minőség és az időállóság.

Felhasználási területei:

 • Műemlék jellegű homlokzatok vakolására, javítására
 • Régi falak vakolására, javítására
 • Díszítő elemek megmunkálására, formába öntésére
 • Kőfalak javítására, fugázására
 • Szobrok, épületívek restaurálására

További információ a termékről:

MONPRO honlap

További információk

Tömeg 25 kg

Beerstone MONPRO Műemlékvédelmi Habarcs 25 kg termékről 1 értékelés

 1. Attila

  Profi termék
  Gyorsan lehet szép munkát
  készíteni

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A Beerstone habarcsok 100%-ig természetes anyagokból készültek. Cégünknek fontos a természetvédelem, dolgozzon az építőiparban is Öko termékekkel. 

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

Magyar webáruház vagyunk. Idehaza gyárjuk termékeinket, melyekre teljeskörű garanciát vállalunk. Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésre.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Az oldalunkon minden szükséges lépést megtettünk, hogy a létező legnagyobb biztonságban tudja az adatait.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Termékeink számos partnerünk áruházában, üzletében is megtalálható. Amennyiben partnereinknél szeretne vásárolni, úgy a lenti lista alapján érdeklődjön az aktuális készletekről az üzletben, ahova személyesen betérve megvásárolhajta termékeinket.  Partnereinknél való vásárlás esetén az árváltozás jogát fenntartjuk. 

A rendeléstől számított 2 munkanapon belül a termékét futárral postázzuk. Amennyiben nagyobb mennyiséget vásárol, és a rendelés súlya meghaladja a 70 kg-ot, így telefonon egyeztetünk a szállítás költségéről.

A szállítás költsége nagyban függ a rendelt összemennyiség súlyától. Cégünk 70kg-ig tud futárral kiszállítani, melynek költsége sávosan függ az összsúlytól. Ennél nagyobb mennyiséget raklapos kiszállítással tudunk biztosítani, melynek költsége függ a távolságtól is. Ezt egyediben egyeztetjük a Vásárlóinkkal.

A vásárolt terméket vagy előre utalással, vagy utánvéttel tudja rendezni. Nagyobb mennyiség esetén cégünk az előre utalást preferálja. Ezt a vásárlás után telefonon is egyeztetjük.

Országos partnereink:

Lambda Systeme Kft1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Witzing Tüzépker Kft.2330 Dunaharaszti, Némedi út 65
Witzing Tüzépker Kft.2370 Dabas, Pusztatemplom u. 1
ÉPDUKERR Kft.2400 Dunaújváros, Verebély u. 14.
Monath-Co Kft.2900 Komárom, Ácsi út 44-46.
Lambda Systeme Kft3200 Gyöngyös, Petőfi Sándor u. 174 
Lambda Systeme Kft3527 Miskolc, Várközi L. u. 7.
Lambda Systeme Kft4030 Debrecen, Monostorpályi út 33
Lambda Systeme Kft5000 Szolnok, Thököly út 80.
Lambda Systeme Kft6000 Kecskemét, Csillag u. 3.
Hufbau Akker6237 Soltvadkert, Szentháromság u. 86
Barta Ép-ker Kft.7020 Dunaföldvár, Füzes sor 10
Carbo-Depo Bt7630 Pécs, Mohácsi út 107.
MAROCCO Kft.7700 Mohács, Budapesti út 33.
Lambda Systeme Kft8000 Székesfehérvár, Zámolyi út
Lambda Systeme Kft8900 Zalaegerszeg, Sport u. 3.
Lambda Systeme Kft9027 Győr, Ipari Park, Csörgőfa sor 2.

Mit érdemes tudni a Beerstone habarcsok alapanyagáról?

Egyedülálló összetételű természetes kőzetből nyert cement. A bányászott kőzetet vertikális kemencében égetik a jelenlegi cementgyártásban alkalmazottnál alacsonyabb hőmérsékleten.

Tiszta klinker keletkezik kiegészítő anyagok nélkül. Különlegessége nem az alkalmazott alapanyag kémiai összetételéből fakad, – ami nagyon közeli a portland cementekéhez – hanem alacsony hőmérsékleten (600-1200ºC, olvadáspont alatt) történő kiégetéséből. Ennek eredményeképpen különböző ásványok keletkeznek. Az így előállított cement összetétele már lényegesen különbözik a modern portland cementektől, viszont megegyezik a természetes hidraulikus mészével, csak az arányokban van különbség.

Az égetés során a kő egy része csak kiszárad, másik része szabálytalan kristályszerkezetű anyagokká alakul, melyek között az aluminátok széles skálája található, ezeknek köszönhető a gyors kötés. A keletkezett dikalcium-szilikátnak és a kis mennyiségben keletkező trikálcium-szilikátnak köszönhető a hidraulikus tulajdonság és a teherbíró képesség éveken keresztül tartó növekedése.

Felhasználás

Milyen területeken érdemes a Beerstone habarcsokkal dolgozoni?

Mezőgazdaság, csatornázás, víztisztítás, renoválás, restaurálás, kertek, tenger, közterületek.

Medencék, tározók, silók, csatornák, pincék sérült vízzáró rétegének javítása, vízzáró réteg készítése. Tengervízben végzett javítási, építési munkák. Kőből készült épületek, műtárgyak fugázása.

Miért ajánlott a Beerston Vízzáró habarcs használata?

– vízzáró réteg készíthető belőle

– jól tapad

– sós víznek (pH=4) ellenáll

A természetes kőből készült építmények kötőanyaga mésszel készült habarcs. Az ilyen építmények javítása nem mindig könnyű feladat. Az egy-egy ilyen építmény alatti beavatkozás (alapozás megerősítése) szintén komoly nehézségekbe ütközik, a használt anyag gyors kötése fontos adu.
A természetes Dekor és Monpro habarcs használatának előnyei:
A habarcsok alapanyaga, természetes Prompt cement szolgáltatja a biztonságos munkavégzéséhez szükséges gyorsaságot úgy, hogy megőrzi a mésszel kevert anyag rugalmassági tulajdonságait, tartósságát is

Homlokzati díszítőelemek. Műemlékek, műemlék jellegű épületek, dekoráció.

A természetes Dekor és Monpro habarcs használata lehetővé teszi a homlokzati díszítőelemek helyszínen történő gyors és hatékony elkészítését.

A húzósablon alkalmazásával sérült díszítőelemek javítását, akár teljes rekonstrukcióját valósíthatjuk meg a helyszínen, vagy akár előre gyártással is.

A természetes Dekor és Monpro habarccsal 2-15 cm vastagságban valósíthatunk meg egy ütemben, húzósablon segítségével különböző díszítőelemeket.

A vastag díszítőelemek kivitelezése gyakori terméskő vagy tégla falazaton. Ezek a kidomborodó díszek sokszor már nincsenek helyükön vagy teljes rekonstrukcióra szorulnak. A nagy súlyú elemek kivitelezése esetén szükséges azok merevítéséről gondoskodni. Erre a célra alkalmazhatunk rozsdamentes acélt, rezet vagy üvegszálas anyagot.
A falra dolgozott díszítőelemek kivitelezéséhez szükséges rétegek minősége a felület felé finomodik. Az utolsó réteg (habarcs) azonnal felvihető a már formázott stukkóra.

Habarcsvastagság 0-10 mm: dekorációs célból, kőhatás keltésére új építőanyagon (beton blokk, tégla, …). Nyílászárók körüli szegélyek, sarokvédő díszítőelemek.

Használati terület:
Dekoráció, családi házak, épületek.

Miért ajánlott a Monpro habarcs használata?

Színe a természetes kőhöz hasonlít, jól tapad mindenféle alapra, tartós.

Esztétikus, időtálló, öregíthető egyedi formák gyártása (kerítés, kerti bútor, dísztárgyak asztalok, vázák, padok, készítése, műemlékek rekonstukciója)
A XIX.-XX.században készült díszítőelemek (természetes, vagy római cementből) újragyártása, helyettesítése, javítása ( balustrade, oszlop, műkő, ablakkeret, kőrózsák és egyéb homlokzati díszítőelemek, öntőformában gyártva).

A Dekor vagy Monpro habarcs használatának előnyei:
– esztétikus megjelenés (szín, a felület finomsága)
– jó tapadóképesség bármely felületre
– tartósság (az időjárás viszontagságainak ellenáll)
– speciális kezeléssel öregíthető

A beton vibrálása (akár rövid ideig tartó) tökéletes eloszlást és szép felületet biztosít. A több rétegben döngöléssel készített forma a természetes kőhatású. A kiöntött tárgy öregíthető egy 10-20%-os savas kémhatású vizes vegyülettel történő lemosással.
Az alkalmazás előtt néhány nappal készített próbák (különböző minőségű homok, és /vagy színezékek) segítenek a pontos, elérni kívánt szín beállításában. A habarcs természetes színe az okkersárga.
Az öntés után alkalmazott 2-3 hetes vizes permetezés növeli a forma élettartamát!

Természetes kőből készült falazatok megerősítése – gravitációs injektálás

Sok természetes kőből készült falazatban mutatkoznak szerkezeti gyengülések, melyek ellenére is meg kell őrizni őket. Az ilyen szerkezeti problémák megerősítésére megoldást jelenthet az injektálás.

Ez a technikai megoldás lehetővé teszi a habarcs és víz,  keverékének bejuttatását a szerkezetbe. Ilyenkor szükséges a fugák időszakos lezárása.

Vigyázat: Alkalmazáskor figyelembe kell venni a korábban használt anyagokat. Bizonyos ásványok jelenléte megakadályozza a természetes Gyorsjavító habarcs együtt működését a gipsszel.

A folyékony massza belső üregekbe való tökéletes eljuttatása szaktudást és figyelmet igényel. A gravitációs injektió kb. 50 cm magasságról történik.

Alkalmazási területek: Régi épületek, műtárgyak.

Miért használjunk természetes habarcsot?

– a cement gyors kötése miatt kisebb a réseken elszivárgó veszteség

– az anyag kitöltve a réseket kötése után megszilárdítja a szerkezetet

– gyorsítja a munkavégzést

Image film

A Beerstone márkás habarcsainkat azért alkottuk meg, hogy időt nyerjünk vásárlóinknak. Hisz termékeinkkel gyorsan, egyszerűen lehet dolgozni. A termékeinkből készült vakolatok, díszítőelemek, falak időtállók, tartósak lesznek.

Videó lejátszása

A Beerstone márka megalakulása 2011-ben történt. A márkanév ugyan a jól ismert Beer, azaz sör szót tartalmazza, de családi nevünkből lett megalkotva. Következő évben céget is alapítottunk a márkára. Már akkor az volt a tervünk, hogy saját márkás habarcs termékeket fogunk gyártani, az általunk forgalmazott francia Vicat cementből. Ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend már Magyarországon is. Számos ismert műemlék jellegű felújítási munka során használták. Itt elolvasható, projekteken dolgoztak már a termékünket: https://vicatprompt.hu/

Cementünk egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A legtöbb partnerünk receptúrát kért, hogy a legjobb minőségben tudjon vele dolgozni. Innen jött az ötlet, hogy előre keverjük a terméket,  és csak víz hozzáadásával lehessen vele dolgozni. Így született meg a márka és a különböző termékötletek. Éveken keresztül teszteltük a termékeinket, hogy azok mind minőségben, mind mögöttes szakértelemben is tükrözzék az egyediséget, nyújtsanak profi megoldásokat az adott problémára. Így megalkottuk a gyorsjavító, vízzáró és dekor termékeinket, illetve kimondottan műemlék jellegű munkákhoz MONPRO műemlékvédelmi habarcsunkat.

2019-ben jutott el a cégünk oda, hogy a termékek gyártására elkészüljön a gyártósor és csomagolás. Ebben az évben elkezdjük a piaci bevezetést. Célunk a saját márkás termékeink megismertetése széles körben, nem csak Magyarországon, hanem egész Európában.

                                                                                                               Beer Attila